Leet eller L337 är ett imperativt programspråk med datorspelande ungdomar som vill börja lära sig att programmera som målgrupp. Språket liknar Python/Ruby, då de är ganska enkla att förstå och bra som första språk för någon som ska börja lära sig att programmera, men använder sig bland annat av variabel deklarationer som exempelvis C++/Java har och måsvingar för blockindelning likt C++ för ökad tydlighet. Språket är på engelska men använder sig av så kallat ’leetspeak’ – ett sorts språkbruk som kommer ifrån online-kultur och innebär att några bokstäver istället representeras av siffror: a = 4, e = 3, i = 1, o = 0, s = 5, t = 7. Språket har skapats som ett projekt i kursen TDP019 Projekt: datorspråk, som läses under andra terminenpå IP-programmet på Linköpings universitet.
För att använda L337 behövs endast språket Ruby vara installerat och sedan kan L337 köras från den hämtade mappen som innehåller språkets filer. Exekvering av koden sker genom att använda kommandot "ruby leet_parser.rb" i terminalen i samband med en testfil, det finns ett antal antal olika i mappen kallad "testfiles".
Kommandot för att köra är alltså "ruby leet_parser.rb Filename" där Filename kan ersättas mot t.ex. testfiles/func_med_param.txt för att välja filen som testar funktioner med parametrar.
För att ser hur språket ser ut behöver man bara titta i någon av testfilerna i mappen "testfiles".