Skip to content

Sammendrag

Simon Konglevoll Lønnestad edited this page Dec 8, 2019 · 6 revisions

Hva har vi lært og oppnådd gjennom dette prosjektet?

Iløpet av dette prosjektet har vi lært hvordan man setter opp og bruker en Arduino, både når det kommer til selve utviklingen, men også hvordan man kan bruke forskjellige komponentene til forskjellige formål. I vårt tilfelle har vi brukt en MPU-6050 som akselmorometer for å registrere bevegelse, men også satt oss inn i hvordan man kan koble en Arduino til internett gjennom WiFi. Vi har også blitt kjent med hvordan man kobler en opp en Arduino til å hente data fra ett API, og hvordan bruke denne informasjonen til å sende data til en database.

Vi har også fått mer innsikt i hvordan en utviklingssyklus ser ut når det kommer til utviklingen av ett faktisk fungerende, fysisk produkt. Vi har måtte forholde oss til dette prosjektet som mer enn ett rent programmeringsprosjekt, men også oppkobling av maskinvare for å samhandle med hverandre. Vi hadde også planlagt å 3D-printe en ball som kunne oppbevare Arduinoen, så vi måtte finne skisser for ballen og finne en printer vi kunne bruke. Dette ble det dessverre ikke noe av til slutt siden vi ikke fikk tilgang til en 3D-printer tidsnok.

I løpet av dette semesteret har vi også hatt mye nytte av tidligere emner i studiet vårt. Prosjektarbeid er noe vi er vant med fra tidligere fag som IS-200 og IS-202, men dette har bare involvert systemutvikling av et fiktivt produkt, eller generell rapportskriving. Kunnskap fra IS-213 på hvordan man håndterer og styrer et open-source prosjekt har vært veldig nyttig for å holde en strukturert wiki, i tilleg til å ha en en systematisk utviklingsflyt i GitHub. Samtidig har vi utviklet i databaser, så her har kunnskapene fra IS-201 i forhold til å lage SQL spørringer kommet til nytte samtidig som IS-309 har bidratt med kunnskaper i databaseteknologi generelt. I tillegg har vi måtte satt oss inn i hvordan HTTP fungerer generelt, noe vi har nyttig lærdom i fra IS-105.

Så det å utvikle noe som mer ligner et fysisk produkt har vært ekstremt lærerikt, og noe vi vet vil komme til nytte senere.